Nieuws

Bekijk hier onze resultaten

NIEUWSBRIEF JULI 2022

Beste mensen,

Dit is de nieuwsbrief van Zweli Foundation het project voor Aidswezen in Zuid-Afrika.

Door Corona hebben we een moeilijke tijd achter de rug en konden we nu al 2 jaar niet naar de projecten toe.

Er is in die tijd wel het een…

NIEUWSBRIEF JULI 2021

Beste Mensen,
 
Het is alweer een tijd geleden dat we U informatie hebben gegeven over Zweli Foundation Zuid-afrika. De corona heeft ook in Zuid-afrika flink huisgehouden, veel mensen zijn hun baan verloren en krijgen geen geld waardoor veel gezinnen vreselijke armoede lijden.
 
Elke morgen komen bij Hannes Pieters, onze kontaktpersoon in Zuid-afrika, ongeveer 60 kinderen eten halen. Vroeg in de morgen komen er vrouwen eten koken en om 6.00 uur…

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

NIEUWSBRIEF JANUARI 2021

Beste vrienden, sponsoren en belangstellenden van Stichting Zweli

We hebben veel te lang niets van ons laten horen, excuses hiervoor. De coronacrisis is hier deels debet aan maar ook het verlies van Gerard Jansen en Bets Steinmann en ons verkleinde bestuur met hun eigen persoonlijke omstandigheden.

De Coronacrisis heeft er voor gezorgd dat er geen mensen vanuit Nederland ter plekke zijn om te zien waar het geld aan uitgegeven…

NIEUWSBRIEF JANUARI 2020

Alweer moeten we beginnen met treurig nieuws, onze penningmeester en kartrekker in Zuid Afrika; Bets Steinmann is op 2e kerstdag vrij onverwacht overleden. Ze lag op dat moment in het ziekenhuis voor onderzoeken naar pijn in haar buik, er was nog geen diagnose gesteld. Een grote schok, zeker zo kort na het overlijden van Gerard Janssen, die voorheen de kartrekker was in Mpumalanga.

We weten nog niet hoe het verder gaat, maar voorlopig heeft Danie Steinmann, haar man en voorzitter van de Zweli Foundation in Zuid Afrika…

NIEUWSBRIEF JUNI 2019

Helaas moeten we beginnen met zeer treurig nieuws, Een van onze oprichters, Gerard Janssen is op 15 april 2019 op 73 jarige leeftijd overleden, we hebben veel aan hem te danken en zullen zijn inzet en liefde voor de stichting enorm missen. We hebben op 20 april in Zuid Afrikaanse sfeer afscheid van hem genomen met de belofte alles in het werk te stellen om in zijn geest de stichting te laten voortbestaan en indien mogelijk zelfs uit te breiden.

U zult begrijpen dat zijn overlijden behalve verdriet…

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

Graag willen we U het een en ander vertellen over Zweli Foundation( voorheen Thembalethu Ned.)

Bestuurslid Marleen Lintel is voor langere tijd in Zuid-Afrika dus de informatie is zeer recent. Op 7 oktober j.l. is de nieuwe Bierens Kidsclub  geopend en ingezegend door de Bisschop van het plaatsje Driekoppies. Er werd gezongen, gedanst…

NIEUWSBERICHT NIEUWE NAAM: ZWELI FOUNDATION

Juni 2018 – In juni 2018 is er door het bestuur voor gekozen de naam te veranderen in Zweli. Een korte, pakkende naam met een grote betekenis:

Zweli is een van de kinderen die wij als stichting steunen. Hij is het gezicht van onze stichting en herinnert ons er dagelijks aan hoe levensreddend dit werk is. Zweli is erg ziek geweest (HIV besmet en TBC). Hij is meerdere keren door…

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

Het is alweer een half jaar geleden dat de vorige nieuwsbrief verschenen is, er is hard gewerkt in de tussentijd. Zowel door het bestuur in Nederland, het nieuwe bestuur in Zuid Afrika, Gerard, Hannes en alle careworkers. Verschillende bezoekers uit Nederland zijn komen kijken en meebeleven door een of meerdere dagen met Hannes, Gerard en Frieda mee op pad te gaan. Ook was Marleen Lintel voor een half jaar in Zuid Afrika aanwezig om, op vrijwillige basis, mee te helpen…

NIEUWSBERICHT UITREIKING BOEKENBEURS VINCENTIUS DEN BOSCH

Afgelopen dinsdag was het bestuur van Stichting Thembalethu Nederland uitgenodigt bij de uitreiking van de Boekenbeurs van Vincentius Den Bosch. We zijn zeer blij dat we deze avond 1.000,- euro in ontvangst hebben mogen nemen! We kunnen dit bedrag zeer goed gebruiken voor onze kernactiviteiten.

Namens het bestuur van… 

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2017

Hierbij het verslag van ons project in de provincie Mpumalanga Zuid-Afrika juni-juli 2017 van Rina Brugmans en Gerard en Frieda Janssen, bestuursleden van Stichting Thembalethu Nederland.

Ons doel was o.a. het kopen van schooluniformen:
We hebben zelf kennisgemaakt met…

NIEUWSBRIEF MAART 2017

Hoi allemaal, Ik ben Petra van den Hurk uit Zijtaart en sinds een aantal jaren actief voor Stichting Thembalethu Nederland. Samen met mijn partner Erik ben ik naar het prachtige Zuid-Afrika geweest. Voor mij alweer de 4e keer. We hebben hier samen dankzij een erg gulle sponsor in Nederland weer erg mooi werk kunnen doen.

Samen met careworker Hannes zijn…

Nieuwsbrief Juli 2016

Gerard en Frieda zijn van 23-04-2016 tot 31-05-2016 weer in Zuid-Afrika geweest om te kijken hoe de stand van zake ter plekke is. In deze nieuwsbrief vind je het verslag van dit werkbezoek.

Verslag werkbezoek
Graag willen we het een en ander met U delen wat betreft ons bezoek aan Thembalethu Zuid-Afrika. We hebben weer veel kunnen doen. Op dinsdag en donderdag…

NIEUWSBERICHT 200 kinderen naar school!

BUSINESS MASTERY 2018 ROTTERDAM

November 2018 – In juni 2018 nam ons bestuurslid Monique deel aan de Business Mastery van Tony Robbins in Rotterdam. Een groepsopdracht was om waarde toe te voegen voor anderen. Haar groep koos onze Zweli Foundation als goed doel en dan specifiek het zorgen dat kinderen naar school kunnen in het gebied Mpumalanga…

NIEUWSBERICHT MONIQUE JANSSEN HAALT GELD OP VOOR SCHOOLUNIFORMEN

Een heel leuk initiatief deze week! Monique Janssen de dochter van Gerard en Frieda heeft stichting Thembalethu voorgedragen bij een simenar van Tony Robbins in Rotterdam, hierbij proberen zij tot donderdag zo veel mogelijk geld op te halen voor schooluniformen voor de kinderen in Mpumalanga Zuid-Afrika. Bij gebrek aan een uniform kunnen de kinderen niet naar school. Het hoogste bedrag…

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

Gerard Janssen is van 14 september 2017 tot 28 november 2017 in Zuid-Afrika geweest en heeft daar veel kunnen doen. John Verhagen is 2 weken daar geweest en Enzo van LIeshout ook voor enkele weken.

Er is hard gewerkt aan de derde kidsclub in Driekoppies.

Een kidsclub is een groot gebouw…

Bouw nieuwe Kidsclub in Driekoppies is afgerond!

Afgelopen week is de bouw van onze nieuwe Kidsclub in Driekoppies Zuid-Afrika afgerond! Zoals je kunt zien is er door de kids direct gebruik van gemaakt. 

Dankjewel Bierens Incasso Advocaten voor het sponsoren van deze kidsclub waarmee we…

NIEUWSBRIEF mei 2017

Hoi allemaal, Ik ben Petra van den Hurk uit Zijtaart en sinds een aantal jaren actief voor Stichting Thembalethu Nederland. Samen met mijn partner Erik ben ik naar het prachtige Zuid-Afrika geweest. Voor mij alweer de 4e keer. We hebben hier samen dankzij een erg gulle sponsor in Nederland weer erg mooi werk kunnen doen.

Samen met careworker Hannes zijn…

Nieuwsbrief November 2016

Gerard is weer op werkbezoek geweest van 18 augustus tot 28 september. John Verhagen is ook weer mee geweest. In deze nieuwsbrief vind je een verslag van dit bezoek.

Verslag werkbezoek Gerard en John
Op 18 augustus vertrokken Gerard en John met 2 volle koffers met schooletui’s en kleding voor 6 weken naar Zuid-Afrika…

Nieuwsbrief Mei 2016

‘…. en toen heb ik ze het logo toegezonden en daarna heb ik nooit meer iets van die mannen gehoord.’

Niet dus. Niet bij de Ronde van Nederland. Commitment moet van twee kanten komen! Maar dan moet er wel wat te melden zijn. En gelukkig is dat ook nu weer het geval.

We wilden er u niet mee…

Contact

Zweli Foundation
Zwaluwendonk 27
5467 DD Veghel

Nederland:
M: +316 465 963 86 (Marleen Lintel)
Zuid-Afrika:
M: +27 72 631 5193 (Bets Steinmann)

E: info@zwelifoundation.nl

IBAN: NL05 INGB0004887566
KVK: 17169737
RSIN: 813857491

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© Zweli Foundation

Nieuws