Nieuwsbrief

November 2016

Gerard is weer op werkbezoek geweest van 18 augustus tot 28 september. John Verhagen is ook weer mee geweest. In deze nieuwsbrief vind je een verslag van dit bezoek.

Verslag Werkbezoek Gerard en John

Op 18 augustus vertrokken Gerard en John met 2 volle koffers met schooletui’s en kleding voor 6 weken naar Zuid-Afrika.

Na bijgekomen te zijn van de reis zijn we de volgende dag begonnen met het bezoeken van de projecten. Bij de kidsclubs in Blok A en Blok B werden we enthousiast ontvangen door een groot aantal kinderen en leiding. De kidsclubs worden iedere maandag bevoorraad met eten en drinken.

Veel positieve ontwikkelingen waargenomen en gekeken waar nog behoefte aan was. Zo ging John op pad om een voetbal te kopen… Zeer positief om te zien dat de kinderen onder begeleiding leren zelf groenten te kweken.

We hebben een lijst opgesteld van de verdere benodigdheden waar ze in de komende weken voor gaan zorgen. Zo zijn we onder andere aan de slag gegaan om 3 schoolborden te maken.

Op zondag hebben we samen met een gezin uit Nuland, dat geïnteresseerd is in onze activiteiten, Orlando (vluchtelingenkamp in Komatipoort) bezocht. Ze hebben meteen rond gekeken wat er in Orlando nodig is. We bezoeken Orlando iedere vrijdag om noodhulp te verlenen.

Uiteraard was er weer snel contact gezocht met Hannes Pieters. Hij is de steun en toeverlaat voor Thembalethu ter plaatse. Hij bezoekt de zieken, kijkt waar de nood hoog is, verstrekt medicijnen, brengt mensen indien nodig naar het ziekenhuis, zorgt voor aidstests en voedsel voor de kinderen. Hannes is ook iedere vrijdag in Orlando om noodhulp te verlenen. Uitdelen van voedsel en medicijnen waar nodig.

Deze keer hebben we in Orlando ook 140 paar schoenen (crocs) uit kunnen delen en plastic wasteilen. De wasteilen zijn erg multifunctioneel. Voor voedsel, water en vele dagelijkse handelingen te gebruiken. Beide acties waren zeer geslaagd!

Ook hebben we een mooie grote partij kleding en meel kunnen kopen voor Hannes die naar Mozambique is geweest om noodhulp te verlenen in de bergen.

Verder was er door de stichting gevraagd een huisje te bouwen voor een gezin met 2 doodzieke kinderen. Dat hebben we op eigen wijze gerealiseerd. 

Ook is ons gevraagd te gaan kijken in Kamhlushwa en Driekoppies. Daar zijn erg veel weeskinderen en is behoefte aan een 6e en 7e kidsclub. Ook daar hebben we weer geld nodig voor gebouw, eten en drinken.

Kijkend naar de toekomst liggen er de volgende plannen:

  • 2 Nieuwe kidsclubs opzetten (Kamhlushwa en Driekoppies)
  • De kidsclubs uitbreiden met groentetuinen en de kinderen zelf leren groenten te kweken.
  • Waar nodig het plaatsen en vullen van watertanks bij de kidsclubs.
  • Het stimuleren van het kweken van groenten in Orlando. Daar is al mee begonnen, goede zaak!

We kunnen terugkijken op een geslaagd werkbezoek met vele goede ontwikkelingen!

Gerard en John.

Benefietconcert Uden Wereldwijd

Jonge talenten uit Uden maken muziek voor jonge talenten in derdewereldlanden. In Uden bruist het altijd. Het hele jaar door zijn er tal van activiteiten die de moeite waard zijn. De Trap-In en het Benefietconcert zijn wel heel speciaal! Zij spannen zich in voor kleinschalige derdewereldlandprojecten. Uden heeft altijd veel gedaan voor de missie en wil dat ook blijven doen. Daarom bundelen we de krachten en gaan dit jaar zes stichtingen van Uden
WereldWijd zes jonge Udense talenten de kans geven zich te presenteren aan het Udense
publiek. De opbrengst geeft ook de talenten in de arme, minder bedeelde landen ook de kans zich verder te ontwikkelen.

“Educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen.” Alle zes de stichtingen van Uden WereldWijd ondersteunen de mening van Nelson Mandela voor 200%! “It always seems impossible until it is done”.

We gaan het samen doen! De Pul maakt het ons opnieuw mogelijk dit te organiseren! Op zondag 13 november om 13.30 uur en gaan er weer een knallende happening van maken.

Deze stichtingen van Uden WereldWijd organiseren de talentenjacht van Benefietconcert Uden:

www.amarafoundation.org
www.steunvoorlombok.nl
www.thembalethu.nl
www.watotofoundation.nl
www.grupobrasil.nl
www.stichtingthamsanqa.nl

Contact

Zweli Foundation
Zwaluwendonk 27
5467 DD Veghel

Nederland:
M: +316 465 963 86 (Marleen Lintel)
Zuid-Afrika:
M: +27 72 631 5193 (Bets Steinmann)

E: info@zwelifoundation.nl

IBAN: NL05 INGB0004887566
KVK: 17169737
RSIN: 813857491

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© Zweli Foundation

Nieuwsbrief November 2016