Nieuwsbrief

Maart 2017

WERKBEZOEK PETRA EN ERIK

Hoi allemaal, Ik ben Petra van den Hurk uit Zijtaart en sinds een aantal jaren actief voor Stichting Thembalethu Nederland. Samen met mijn partner Erik ben ik naar het prachtige Zuid-Afrika geweest. Voor mij alweer de 4e keer. We hebben hier samen dankzij een erg gulle sponsor in Nederland weer erg mooi werk kunnen doen.

Samen met careworker Hannes zijn we in het vluchtelingenkamp geweest in Orlando, Komatipoort. Hier worden ze wekelijks voorzien van voedsel. Ze leven hier in erbarmelijke omstandigheden. Wat erg mooi was om te zien is dat het zadenproject dat we hier hebben proberen op te starten zichtbaar begint te worden. Naast de grotere groentetuin centraal worden nu ook kleine groentetuintjes zichtbaar tussen de zelfgemaakte huisjes in. Uien, tomaat en cassave word nu zelf geoogst en dat is een erg goed teken. Hier waren we erg blij mee.

We kregen een rondleiding door het kamp en we mochten helpen met het uitdelen van appels voor de kleintjes. Ook hadden we een volle koffer mee met spulletjes uit Nederland die gesponsord en/of zelf gemaakt waren. Erik had zelf autootjes en knuffels meegenomen. We konden dus ook een groot aantal kinderen voorzien van een mooie handgemaakte pop, een knuffel of een autootje….

We hebben een aantal scholen bezocht en we hebben 68 kinderen kunnen voorzien van een nieuw schooluniform, nieuwe schoenen en een mooie rugzak met een gevulde etui, liniaal en/of schriftje erin. Geweldig om al deze kinderen te kunnen helpen. Wat een blijde gezichtjes…. Onbetaalbaar…. In de volle koffer zaten ook zelfgemaakte mutsjes voor pasgeboren baby’s. Deze zijn naar de kliniek in Block C gegaan. Hier komen ze op een goede plaats terecht.

Wij zijn erg dankbaar dat we al deze mooie dingen hebben kunnen doen. Wij danken U dan ook voor deze mogelijkheid. Zonder sponsoren zijn we nergens. Mede door uw bijdrage hebben wij dit werk kunnen doen!! Dank dank dank….

Groeten van Petra en Erik!

NIEUWS VAN HANNES

Dit is Lucky Maziba. 10 jaar jong. Zijn vader is overleden en begraven op 26 januari jongstleden. Zijn vader heeft me vlak voor zijn dood vertelt dat zijn moeder leeft in Maputho (Mozambique). Ze heeft hem voor het laatst gezien toen hij nog 3 jaar was.

Hij hangt een beetje rond op straat in Block B. Mensen uit de buurt hebben dit gemeld en ‘the chief’ Mr Joseph Khoza heeft zich over deze jongen ontfermt en hem in huis genomen.

Vandaag heb ik hem opgezocht op school en met toestemming van de leraar mocht hij me laten zien waar
hij nu woont. Het was al meteen duidelijk dat de kleding waar hij in liep veel te klein was. Ik heb hem dan ook meteen nieuwe schoolkleren gegeven.  De jongen heeft geen identiteitsbewijs en de kans dat hij deze ooit gaat krijgen is erg klein. Dankzij de hulp van de mensen om hem heen hoeft hij niet getraumatiseerd rond te dolen op zoek naar eten, maar heeft nu een plek en een kans op een toekomst. Ik heb er nog een zak maismeel achtergelaten om een beetje te helpen.

De begrafenis van zijn vader en de kleren zijn geschonken door Stichting Thembalethu Nederland. Dankzij deze hulp is er een weeskind weer op weg geholpen. Erg dankbaar aan deze kant van de planeet.

Hannes Pieters
(vertaald door Petra)

KRINGLOOPWINKEL VRAAG EN AANBOD WIJCHEN

Begin februari hebben we het mooie nieuws mogen ontvangen dat ons een donatie is toegekend van €1000.00. We hebben dit mooie bedrag in ontvangst mogen nemen op zaterdag 11 maart tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Contact

Zweli Foundation
Zwaluwendonk 27
5467 DD Veghel

Nederland:
M: +316 465 963 86 (Marleen Lintel)
Zuid-Afrika:
M: +27 72 631 5193 (Bets Steinmann)

E: info@zwelifoundation.nl

IBAN: NL05 INGB0004887566
KVK: 17169737
RSIN: 813857491

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© Zweli Foundation

Nieuwsbrief Maart 2017