Nieuwsbrief

Mei 2017

Wij willen jullie graag weer op de hoogte houden van het wel en wee van Stichting Thembalethu Nederland. We hebben natuurlijk niet stil gezeten en zijn hier en in Zuid-Afrika weer behoorlijk druk geweest.

We hebben een paar maanden geleden een Pastor ontmoet in Driekoppies, een plaatsje ook in de provincie Mpumalanga. Zij hadden naast hun kerkje een stuk grond liggen waar een oud huisje op stond en een fundering voor een evt. huis of kidsclub. Zelf hebben ze geen geld om te bouwen. Nu treft het geval dat wij van een grote sponsor uit Veghel een mooi bedrag hebben gekregen en van dat bedrag gaan we op die plek een kidsclub bouwen waar elke dag ongeveer zo’n 100 kinderen opgevangen kunnen worden.

Gerard, mijn man, is met een vriend van ons 7 weken op de plek geweest en zijn al begonnen met de bouw van de kidsclub. Het fijne is dat ze alles zelf kunnen regelen wat betr. de bouw en straks voor de inrichting. Voor ons een mooi bericht om met jullie te delen. De andere kidsclubs draaien heel goed en veel kinderen worden op deze manier opgevangen en natuurlijk willen we de kinderen elke dag een warme maaltijd geven wat veel geld kost.

Gerard vertrekt op 7 juni weer naar Zuid-Afrika en ik ga samen met een bestuurslid van Thembalethu
ook die kant uit en als we terplaatse zijn kunnen we veel doen. We hopen dat we dan in die tijd de
nieuwe kidsclub kunnen gaan openen, vlg. de aannemer zou dat begin juli kunnen zijn.

Inmiddels is ook de nieuwe stichting in Zuid-Afrika een feit. Deze heet Thembalethu New Hope. Gerard zal ook deel uitmaken van het bestuur daar. Meer openheid en transparantie naar de sponsoren is het doel. Bovendien kunnen we veel efficiënter met het budget omgaan, meer realiseren met minder geld!

We hebben ook contact kunnen leggen met mensen uit andere landen die in Mpumalanga hun eigen kleinschalige hulpprojecten hebben opgezet. Gekeken wordt of we elkaars werk kunnen versterken. Tevens wordt gekeken of ze onze armbandjes in hun land kunnen verkopen. Inmiddels hebben we 7 dames in Zuid-Afrika aan het werk voor het maken van armbandjes. In Nederland moeten we aan de bak om de armbandjes te verkopen. Ze worden al wel te koop aangeboden bij Wereldwinkels voor euro 4,95.

We zijn hard aan het werk voor een auto voor Hannes, zonder auto kan hij zijn werk niet doen en dat is o.a. het helpen van de zieke mensen in de dorpen, ze naar de ziekenhuizen brengen en het uitdelen van kleding en voedsel. Er zijn gesprekken gaande en we hopen dat daar een mooi bedrag uit mag komen.

We hopen dat we U weer op de hoogte hebben gebracht van wat er de afgelopen tijd gedaan is bij Thembalethu New Hope in Zuid-Afrika.

Met vriendelijke groeten,
Namens Thembalethu Nederland
Frieda Janssen

Nieuwsbrief Mei 2017
Nieuwsbrief Mei 2017
Nieuwsbrief Mei 2017

Contact

Zweli Foundation
Zwaluwendonk 27
5467 DD Veghel

Nederland:
M: +316 465 963 86 (Marleen Lintel)
Zuid-Afrika:
M: +27 72 631 5193 (Bets Steinmann)

E: info@zwelifoundation.nl

IBAN: NL05 INGB0004887566
KVK: 17169737
RSIN: 813857491

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© Zweli Foundation

Nieuwsbrief Mei 2017