Nieuwsbrief

November 2018

Graag willen we U het een en ander vertellen over Zweli Foundation( voorheen Thembalethu Ned.)

Bestuurslid Marleen Lintel is voor langere tijd in Zuid-Afrika dus de informatie is zeer recent. Op 7 oktober j.l. is de nieuwe Bierens Kidsclub  geopend en ingezegend door de Bisschop van het plaatsje Driekoppies. Er werd gezongen, gedanst veel rituelen uitgevoerd en speeches uitgesproken. De kidsclub is voor opvang van vele kinderen na school en voor de kleintjes in de creche. Ze krijgen daar begeleiding en elke dag een warme maaltijd die ze thuis niet dagelijks krijgen.

Bets Steinman, een van de careworkers werkt bij de kidsclub in Blok A, genaamd Maranata. Ze heeft daar jaren geleden lang gewerkt, is verhuist en lang weg geweest maar is weer terug in Komatipoort. Zij heeft goede ideeen bv. speeltoestellen maken van oude autobanden er is voldoende ruimte om ze te plaatsen en ze heeft op verschillende plekken zaden uitgedeeld voor zowel grote tuinen o.a. bij Blok A en kleine tuintjes voor de kinderen met uitleg over bewatering etc. erbij. Superleuk!

Er is een plaats bepaald waar groentetuinen moeten komen.Voor de kinderen maakt ze ook gebruik van autobanden. Ze is bezig met een bandenhandel in Nelspruit misschien wil hij de banden gratis leveren.

Het eten wat gebracht wordt wordt goed gebruikt, ze krijgen van de boeren extra kolen en butternuts.

Marleen heeft inmiddels al veel uniformen gekocht voor de allerarmste kinderen voor een school in Hectorspruit en zelf heeft ze 3 grote dozen papier gekocht voor de school omdat er totaal geen papier was om examens op te printen. De Directrice was er erg blij mee!

In het plaatsje Naas zijn er voor de school ook uniformen gekocht, de kinderen worden uitgezocht door de careworkers terplaatse. Er is enorme armoede vooral bij de kindgezinnen, kinderen van 13-14 jaar die voor gezinnen moeten zorgen waarvan de ouders overleden zijn aan Aids of bv. 4 kinderen uit een gezin van 7 kinderen die allen geen id-bewijs hebben, geboren in Zuid-Afrika maar Mozambikaanse ouders hebben waarvan vader 3 maanden geleden vertrokken is etc.etc. allemaal schrijnende gevallen. Bij het aanpassen van de uniformen bleek dat sommige kinderen geen ondergoed en/of schoenen hadden.. Er zijn veel kinderen die geen i.d. bewijs hebben en dan is er geen toekomst  voor ze in Zuid-Afrika.

Al met al een grote NOOD!

Contact

Zweli Foundation
Zwaluwendonk 27
5467 DD Veghel

Nederland:
M: +316 465 963 86 (Marleen Lintel)
Zuid-Afrika:
M: +27 72 631 5193 (Bets Steinmann)

E: info@zwelifoundation.nl

IBAN: NL05 INGB0004887566
KVK: 17169737
RSIN: 813857491

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© 2018 Zweli Foundation

Nieuwsbrief November 2018