Nieuwsbrief

Juli 2021

Nieuwsbrief Juli 2021
Beste Mensen,
 
Het is alweer een tijd geleden dat we U informatie hebben gegeven over Zweli Foundation Zuid-afrika. De corona heeft ook in Zuid-afrika flink huisgehouden, veel mensen zijn hun baan verloren en krijgen geen geld waardoor veel gezinnen vreselijke armoede lijden.
 
Elke morgen komen bij Hannes Pieters, onze kontaktpersoon in Zuid-afrika, ongeveer 60 kinderen eten halen. Vroeg in de morgen komen er vrouwen eten koken en om 6.00 uur staan de kinderen met hun bordje klaar om het eten te halen, dat is dan ook hun enige maaltijd op de dag. 
Hannes heeft in zijn huis kinderen opgenomen waar hij  altijd voor zorgt, kinderen die vaak ziek  of wees zijn. Er zijn kinderen die Aids hebben en Hannes zorgt dat ze goed te eten krijgen en hun medicijnen op tijd innemen.
Nieuwsbrief Juli 2021
Nieuwsbrief Juli 2021
In 2019 heb ik door mijn presentaties op een school in Kampen en een school in Vught samen 1500 euro opgehaald. Als ik in Zuid-afrika ben ga ik zelf met de kinderen uniformen kopen, dat is ook het mooiste wat je kan doen. We halen de kinderen van school gaan met ze naar de Twin City winkel en brengen ze daarna, met hun nieuwe uniform aan, weer terug naar school. Een groot feest!
 
Vorig jaar ging dat niet en dit jaar tot nu toe ook niet, vorige maand hebben we Hannes gevraagd het voor ons te doen. Hij heeft van dat geld 42 uniformen gekocht voor jongens en meisjes. In Zuid-afrika hebben kinderen een uniform nodig dus als je die niet hebt kun je niet naar school, iets wat bij ons ondenkbaar is.
Nog een goed bericht, we hebben van een sponsor geld ontvangen voor het bouwen van een huisje voor een moeder met 12 kinderen. We kunnen er zelf niet naar toe en hebben ook Hannes gevraagd dat voor ons te regelen dat wil hij graag voor ons doen. Ze leven nu in een grote kamer met z,n allen en wij willen 2 kamers erbij bouwen en een toilet en een groot terras.
 
Het is heel jammer dat we niet naar Zuid-afrika kunnen want de grenzen zijn nog dicht. We weten dat het noodzakelijk is zelf naar de projecten te gaan, zelf zien hoe het ervoor staat maar nu moeten we het aan een ander overlaten. We zijn erg blij dat we Hannes hebben.
 
Nieuwsbrief Juli 2021
Ik heb goed kontakt met een vriendin in Nelspruit, zij houd mij op de hoogte hoe het met Corona gaat, het is nog erg streng, heel veel regels, de mensen mogen nog niet van provincie naar provincie rijden en hoe lang het gaat duren weet niemand.
Ondanks alles zijn we blij dat we U toch positief nieuws kunnen melden en we hopen dat we weer snel naar dat mooie land kunnen om zelf e.e.a. te regelen!
 
Veel groetjes,
Frieda Janssen en Jo Kivits

Contact

Zweli Foundation
Heemskerkstraat 55
5463 GA, Veghel

M: +316 38 68 43 39 (Jo Kivits)

E: info@zwelifoundation.nl

IBAN: NL05 INGB0004887566
KVK: 17169737
RSIN: 813857491

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© Zweli Foundation

Nieuwsbrief Juli 2021