Over ons

Hoe is de Zweli Foundation ontstaan?

Over ons

Gerard en Frieda Janssen uit Veghel maakten in 1998 een rondreis door Zuid-Afrika en ontmoetten Sally McKibbin, de directeur van Thembalethu Home Based Care. Zij werden geraakt door haar verhaal en besloten zich in te zetten voor deze organisatie. Zij zamelden geld in Nederland in en gingen ieder jaar voor een paar maanden naar Zuid-Afrika om praktische hulp te verlenen. Ze kregen  steeds meer hulp van gedreven mensen in Nederland. Dit leidde in 2004 tot de officiële oprichting van de Stichting Thembalethu Nederland.

Zweli Foundation

In juni 2018 is er door het bestuur voor gekozen de naam te veranderen in Zweli. Een korte, pakkende naam met een grote betekenis:

Zweli is een van de kinderen die wij als stichting steunen. Hij is het gezicht van onze stichting en herinnert ons er dagelijks aan hoe levensreddend dit werk is. Zweli is erg ziek geweest (HIV besmet en TBC). Hij is meerdere keren door het oog van de naald gekropen en zou zonder onze hulp niet meer leven. Een lief, vrolijk, positief kind dat nu weer kansen heeft op een goede toekomst. Zoals Zweli zijn er nog zoveel andere kinderen die onze hulp hard nodig hebben.

Om haar doelstelling duidelijk te maken heeft Thembalethu Nederland als motto gekozen:

“Om een wees kind te laten zijn!”

Over ons

Onze Partners & Sponsors

 • Opgericht in 1952 en inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot de meest aantrekkelijke incassopartner voor vorderingen in Europa. Bierens ondersteunt de Zweli Foundation al jaren en hebben de bouw van een van onze Kidsclubs volledig gefinancierd.

   

  Bierens Incasso Advocaten
  www.bierensgroup.com

 • Met kledinginzameling ontvangt Uden WereldWijd geld waarmee zij financiële ondersteuning geeft aan vrijwilligersorganisaties (partners genaamd) die zich bezighouden met internationale  ontwikkelingssamenwerking. De Zweli Foundation is een van deze partners.

  Uden Wereldwijd 
  www.udenwereldwijd.org

Bestuur

Zweli Foundation Nederland

Jo Kivits

Penningmeester
Nevenfuncties: geen

Centraal Bureau Fondsenwerving

Wat is de Erkenning?
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via deze banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

Contact

Zweli Foundation
Heemskerkstraat 55
5463 GA, Veghel

M: +316 38 68 43 39 (Jo Kivits)

E: info@zwelifoundation.nl

IBAN: NL05 INGB0004887566
KVK: 17169737
RSIN: 813857491

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© Zweli Foundation

Over ons