Over ons

Hoe is de Zweli Foundation ontstaan?

Over ons

Gerard en Frieda Janssen uit Veghel maakten in 1998 een rondreis door Zuid-Afrika en ontmoetten Sally McKibbin, de directeur van Thembalethu Home Based Care. Zij werden geraakt door haar verhaal en besloten zich in te zetten voor deze organisatie. Zij zamelden geld in Nederland in en gingen ieder jaar voor een paar maanden naar Zuid-Afrika om praktische hulp te verlenen. Ze kregen  steeds meer hulp van gedreven mensen in Nederland. Dit leidde in 2004 tot de officiële oprichting van de Stichting Thembalethu Nederland.

Zweli Foundation

In juni 2018 is er door het bestuur voor gekozen de naam te veranderen in Zweli. Een korte, pakkende naam met een grote betekenis:

Zweli is een van de kinderen die wij als stichting steunen. Hij is het gezicht van onze stichting en herinnert ons er dagelijks aan hoe levensreddend dit werk is. Zweli is erg ziek geweest (HIV besmet en TBC). Hij is meerdere keren door het oog van de naald gekropen en zou zonder onze hulp niet meer leven. Een lief, vrolijk, positief kind dat nu weer kansen heeft op een goede toekomst. Zoals Zweli zijn er nog zoveel andere kinderen die onze hulp hard nodig hebben.

Om haar doelstelling duidelijk te maken heeft Thembalethu Nederland als motto gekozen:

“Om een wees kind te laten zijn!”

Over ons

Onze Partners & Sponsors

 • Opgericht in 1952 en inmiddels wereldwijd uitgegroeid tot de meest aantrekkelijke incassopartner voor vorderingen in Europa. Bierens ondersteunt de Zweli Foundation al jaren en hebben de bouw van een van onze Kidsclubs volledig gefinancierd.

   

  Bierens Incasso Advocaten
  www.bierensgroup.com

 • Met kledinginzameling ontvangt Uden WereldWijd geld waarmee zij financiële ondersteuning geeft aan vrijwilligersorganisaties (partners genaamd) die zich bezighouden met internationale  ontwikkelingssamenwerking. De Zweli Foundation is een van deze partners.

  Uden Wereldwijd 
  www.udenwereldwijd.org

 • Nyfortuna is een Deens bedrijf dat handelt in goud en diamanten. Samen met zusterorganisaties Nyfortuna en Nicuma heeft Nyfortuna Zweli enorm ondersteund met een donatie waarmee meer dan honderd kinderen naar school kunnen gaan.

  Door deze kinderen naar school te helpen hebben zij het leven van deze kinderen veranderd! We zijn Nyformuna erg dankbaar voor haar steun.

  Nyfortuna
  www.Nyfortuna.dk

 • Waarde toevoegen in de diamand & goud-handel. Sequoyah is een leverancier van diamanten, legeringen en geprefabriceerde legeringen voor goudsmeden en ontwerpers in Denemarken en de rest van Scandinavië. Samen met zusterorganisaties Nyfortuna en Nicuma heeft Sequoyah de Zweli Foundation enorm ondersteund met een donatie waarmee meer dan honderd kinderen naar school konden gaan. Door deze kinderen naar school te helpen hebben zij het leven van deze kinderen veranderd! We zijn Sequoya, Nyformuna en Nicuma erg dankbaar voor hun steun.

  Sequoyah
  www.sequoyah.dk

 • Nicuma is een professioneel bedrijf dat zich bezighoudt met het onderpand van edele metalen. Met meer dan 10 jaar hooggekwalificeerde beoordelingen en waardevolle expertise is Nicuma een belangrijke speler op de markt. Samen met zusterorganisaties Sequoyah en Nyfortuna heeft Nicuma de Zweli Foundation ondersteund met een donatie waarmee meer dan honderd kinderen naar school konden gaan. Door deze kinderen naar school te helpen hebben zij het leven van deze kinderen veranderd! We zijn Nicuma, Sequoya en Nyformuna erg dankbaar voor hun steun.

  Nicuma
  www.nicuma.dk

 • Wilde Ganzen wil zowel hier in Nederland als in ontwikkelingslanden zoveel mogelijk mensen en middelen mobiliseren om met kleinschalige projecten de armoede in ontwikkelingslanden te bestrijden.

  Wilde Ganzen
  www.wildeganzen.nl

 • Wereldkinderen ondersteunt projecten waarmee kinderen zonder thuis kunnen opgroeien in een gezin of gezinsvervangende situatie in eigen land.

  Wereldkinderen 
  www.wereldkinderen.nl

Bestuur

Zweli Foundation Nederland

Marleen Lintel

Voorzitter
Nevenfuncties: geen

Jo Kivits

Penningmeester
Nevenfuncties: geen

Anita van Zuijdam

Secretaris
Nevenfuncties: geen

Rina Brugmans

Bestuurslid
Nevenfuncties: geen

Stef Smit

Bestuurslid
Nevenfuncties: geen

Monique Janssen

Bestuurslid
Nevenfuncties: geen

Zweli Foundation Zuid-Afrika

Danie Steinmann

Bestuurslid
Nevenfuncties: geen

Centraal Bureau Fondsenwerving

Wat is de Erkenning?
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via deze banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

Contact

Zweli Foundation
Zwaluwendonk 27
5467 DD Veghel

Nederland:
M: +316 465 963 86 (Marleen Lintel)
Zuid-Afrika:
M: +27 72 631 5193 (Bets Steinmann)

E: info@zwelifoundation.nl

IBAN: NL05 INGB0004887566
KVK: 17169737
RSIN: 813857491

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© Zweli Foundation

Over ons